Dr Mirko Đorđević

Ordinacija Horus Beograd se bavi integrativnom medicinom. Vlasnik i praktičar je Dr Mirko Đorđević. Mirko je praktičar u obe medicinske oblasti, u zapadnjačkim medicinskim i u tradicionalnim istočnjačkim metodologijama. Lečenju svojih pacijenata pristupa ne samo da bi lečio bol ili oboljenje već je posvećen njihovom opštem blagostanju.

Mirko je odlikovani potpukovnik, letački lekar, vođa pripadnika specijalnih jedinica, šampion padobranac, specijalista medicine sporta i tradicionalne kineske medicine.

On je multidimenzionalni profesionalac i od skora posvećen svojoj privatnoj praksi, ovde u Srbiji, u Beogradu.
Njegove uže specijalnosti u ordinaciji Horus su:

  • akupunktura i tradicionalni kineski biljni preparati,
  • medicina sporta i
  • psihološko savetovanje i psihoterapija, koje koristi kreativno i komplementarno.

Diplomirao je medicinu u Jugoslaviji i specijalizirao medicinu sporta. Doktor je sa posebnim interesovanjima i iskustvom u oblasti medicine sporta, vazduhoplovne medicine, sportske psihologije i psihoterapije. Njegova master diploma iz akupunkture i tradicionalne kineske medicine dolazi sa prestižnog akreditovanog Yo San univerziteta, iz Los Anđelesa u Kaliforniji.

600x600 Mirko11 1

Mirko ima težnju ka perfekciji i izuzetnim dostignućima u svemu čime se bavi. U vazduhoplovnim krugovima poznat je kao padobranac sa više od 12000 evidentiranih skokova padobranom, 11 jugoslovenskih nacionalnih rekorda i 53 šampionske medalje u padobranstvu. Odlikovan je Ordenom za hrabrost kao vođa pripadnika 63. padobranske brigade tokom ratova, devedesetih. On unosi istu snažnu posvećenost u rad sa pacijentima, u svojoj privatnoj medicinskoj praksi, na Novom Beogradu.

Nakon što se bavio medicinom u Jugoslaviji oko 17 godina, Mirko je emigrirao u Ameriku 1997. godine da bi radio u padobranstvu. Uz rad u padobranskoj industriji, tokom boravka na Floridi, rukovodio je ordinacijom fizikalne terapije u Boka Ratonu. Prelazi u zapadne Sjedinjene Države kako bi radio dalje u padobranstvu, prihvativši poziciju šefa istruktora u velikoj padobranskoj školi u Kaliforniji, severno od Los Anđelesa. Ovde je postao poznat po svome talentu u radu sa početnicima kao i sa iskusnim rekreativnim padobrancima. Takođe je bio veoma uspešan u školovanju instruktora u raznim disciplinama u padobranstvu.
Tokom svoga života u Los Anđelesu, Mirko je radio u fizikalnoj terapiji razvivši sopstvenu originalnu hidroterapijsku metodu koju je nazvao Perišan, dajući time pijetet svojim korenima u plemenu Perišani.

Mirko je profesionalac sa vrlo visokim nivoom energije. On duboko brine o svojim pacijentima, o njihovom zdravlju i njihovoj dobrobiti tako što uvek teži ka pronalaženju najefikasnijih metoda za svakog pacijenta.