Prehlada i grip

U današnje vreme dobijamo kontradiktorne savete od doktora o običnoj prehladi i gripu. Strah od široke upotrebu antibiotika koja dovodi do sve češće rezistencije na antibiotike navodi mnoge ljude da izbegavaju posetu doktoru kada se razbole. Ovo im ostavlja preparata koji se mogu dobiti bez lekarskog recepta kako bi mogli da nastave sa radom ili da idu u školu. Često treba do dve nedelje da be se prebrodila prehlada. Akupunmktura I kineske biljke mogu biti važan resurs za jačanje imuniteta, prevenciju prehalda a i za brži I lakši oporavak.

Prevencija

Moguće je upotrebiti kinesku medicinu da se spreči infektivna bolest, prehlada ili grip ako se uhvati u najranijoj fazi I da se spreči da se razvije u fazu sa burnom kliničkom slikom. Studije su pokazale da su određene akupunkturne tačke efektivne za jačanje imunog sistema. Biljni preparati takođemogu pojačati imuni sistem. Kada ljudi oko vas počnu da poboljevaju, akupunkturni tretman i uzimanje određemnih preventivnih biljnih preparata pojačaće vašu sposobnost da se izborite protiv bolesti i ostanete zdravi. Preporučuje se da dolazite na akupunkturu jednom ili dva puta mesečno tokom meseci kada su prehlade uobičajene da biste pojačali svoj imuni sistem I očuvali svoje zdravlje.

Tretman

Ako se desi da vas uhvati prehlada ili grip, akupunktura i kineski biljni preparati mogu da olakšaju ozbiljnost bolesti i ubrzaju vreme oporavka. Ako posetite svog akupunkturistu kod prvih znakova prehlade ili gripa: grebanje i bol u grlu, uhobolja, zamor ili bolni mišići, možete dobiti tretman I biljke I to će vam pomoći da se opuste simptomi i poboljša vaš imunitet kako bi vase telo bilo u stanju da se lakše izbori sa započetom infekcijom. Tretman akupunkturom i biljni preparati su takođe prilagođeni svakoj osobe pojedinačno, na osnovu sklopa simptoma i bez obzira kao su se do tada simptomi razvili, sprečiće da se simptomi dalje produbljuju i bolest napreduje.

Also, if an illness is lingering, frequent and regular treatments (twice a week for one to two weeks) will help stop the pattern of re-infection and weakening immunity so that you can finally get over your cold or flu.

Oporavak

Dobro je poznato u Kineskoj medicine da je moguće oporaviti se od bolesti i biti otpornij na tu bolest nakon toga. Koričćenje biljaka i akupunkture tokom faze oporavka je važno da bi se osigurao kompletan oporavak nakon ingfekcije i da vaš iomuni sistem ostane jak i neoštećen iza toga, spreman za borbu protiv sledećeg izazova. Time ćete imate normalan put kroz svoje okruženje, kako kod kuće tako i na random mestu. Dv do tri nedeljna tretmana nakon bolesti pomoćiće da uspostavite balans imunog sistema, disajnog sistema i sistema za varenje. Dve do tri nedelje produženog tratmana nakon bolesti će uspostaviti dobar balalns imunog sistema i stabilizovati digestivni sistem. Simptomi kao produženi kašalj i ili iregularnosti u vašem pražnjenju creva su česte žalbe nakon ozboljnih prehlada ili gripa.

Prednosti i dobrobiti alternative

Kineska medicina je razvijena da bi se tretirale mnoge različite bolesti, ali je bitno uznapredovala kada su drevni lekari počeli da nalaze načine a tretman infektivnih oboljenja. Sada kad je moguće objediniti znanja tradicionalne drevne medicine I modernih saznanja o virusima I bakterijama, komplementarna (integrativna) medicina dobija zamaha posebno zbog rastućih strahova o pretećoj pandemiji virusom za koji ne postoji vakcina a ni siguran farmaceutski preparata.